Kérjük, a rendes ügymenet szerinti ügyintézés megkönnyítése érdekében, az ügyintézés megkezdésekor már rendelkezzenek érvényes, egyéni e-mail címmel!

Köszönjük!

 

Tartózkodási engedély iránti kérelmek benyújtására 2020. június 15-től kezdőden foglalhatók időpontok. Az időpontok foglalása az alábbi honlapon lehetséges:

https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu

https://konzinfobooking.mfa.gov.hu

 

A Koszovói Nemzeti Közegészségügyi Intézet ajánlásainak betartása érdekében csak korlátozott számú ügyfelet tud fogadni a konzuli részleg.

Kizárólag előre foglalt időponttal rendelkező ügyfeleket áll módunkban fogadni, kísérők, érdeklődők nem jöhetnek be a konzuli részleg helységeibe! Arcmaszk és kézfertőtlenítő használata a belépéskor kötelező!

 

A Schengeni vízum iránti kérelmek átvétele továbbra is átmenetileg szünetel. A nagykövetség nem vesz át Schengeni vízumkérelmeket, erre az ügytípusra még nem foglalható időpont. A nagykövetség honlapján tájékoztatjuk az ügyfeleket, amint a Schengeni vízum iránti kérelmek átvétele újraindul.

A járvány miatt felfüggesztett ügyfélfogadás idejére korábban foglat időpontok automatikusan törlésre kerültek.

A nagykövetség folyamatosan értesíti azokat a kérelmezőket, akiknek tartózkodási engedély, vagy Schengen vízum iránti kérelme van folyamatban.

 

Schengeni Vízum

 

Kérelem benyújtására előzetes időpont-egyeztetés alapján kerül sor, időpontot az időpontfoglaló rendszeren keresztül keresztülfoglalhat.

 

Családok, együtt utazó személyek esetében valamennyi kérelmezőre vonatkozóan kérjük megadni az adatokat, csoportos foglalás nem lehetséges!

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a nagykövetség jelenleg csak egyszeri belépésre, az utazás idejére érvényes vízumot állít ki!

Amennyiben korábban az ügyfél rendelkezett Magyarország által kiállított turista célú Schengen vízummal, az újabb turizmus célt hitelt érdemlően kérjük igazolni!

A kérelem benyújtása előtt kérjük kedves ügyfeleinket, hogy figyelmesen olvassák el az angol és albán nyelvű tájékoztatókat az eljárásra és a  támogató dokumentumokra vonatkozóan! 

Schengeni vízum igénylőlapok:

 

Nemzeti Tartózkodási Engedély Iránti Kérelem (D – Vízum)

 

Kérelem benyújtására előzetes időpont-egyeztetés alapján kerül sor, időpontot az időpontfoglaló rendszeren keresztül keresztülfoglalhat.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy időpont foglalást kizárólag saját e-mail címet használó magánszemélyektől fogadunk el.

 A kérelem benyújtása előtt kérjük kedves ügyfeleinket, hogy figyelmesen olvassák el az angol nyelvű tájékoztatókat az eljárásra és a  támogató dokumentumokra vonatkozóan! 

A tartózkodási engedély iránti kérelemről további információt az alábbi linken találhat:

 
 
Beutazási és tartózkodási tilalommal kapcsolatos érdeklődéseket előzetes időpontkérés nélkül, kizárólag hétfői napon 12:00-13:00 között fogadunk.