Kérjük, hogy ügyintézés megkönnyítése érdekében, már a kérelem benyújtásakor rendelkezzen érvényes, személyes e-mail címmel!

Köszönjük!

Kérelmeket előzetes időpontfoglalást követően lehet benyújtani, az időpontok foglalása az alábbi honlapon lehetséges:

https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu

Az időpontfoglalás a fenti rendszeren keresztül intézhető, az ezzel kapcsolatos e-mailes megkereséseket a nagykövetség figyelmen kívül hagyja. 

Kizárólag előre foglalt időponttal rendelkező ügyfeleket áll módunkban fogadni.

A nagykövetség folyamatosan értesíti azokat a kérelmezőket, akiknek tartózkodási engedély, vagy Schengen vízum iránti kérelme van folyamatban.

 

Schengeni Vízum

 

Kérelem benyújtására előzetes időpont-egyeztetés alapján kerül sor, időpontot az időpontfoglaló rendszeren keresztül foglalhat.

 

Családok, együtt utazó személyek esetében valamennyi kérelmezőre vonatkozóan kérjük megadni az adatokat, csoportos foglalás nem lehetséges!

Amennyiben korábban az ügyfél rendelkezett Magyarország által kiállított turista célú Schengen vízummal, az újabb turizmus célt hitelt érdemlően kérjük igazolni!

A kérelem benyújtása előtt kérjük kedves ügyfeleinket, hogy figyelmesen olvassák el az angol (https://pristina.mfa.gov.hu/eng/page/long-stay-visa ) nyelvű tájékoztatókat az eljárásra és a támogató dokumentumokra vonatkozóan! 

Schengeni vízum igénylőlapok innen letölthetők.

 

Tisztelt Vízumkérelmezők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. szeptember 1-től  Magyarország képviseli a Máltai Köztársaságot a schengeni rövid távú tartózkodásra jogosító vízumok kiadása ügyében.

A schengeni rövid távú tartózkodásra jogosító vízumok kiadásának gyakorlata és követelményrendszere megegyezik Magyarország gyakorlatával és rendszerével. Kérjük, hogy a Máltai Köztársaságba irányuló schengeni vízum igénylésekor töltse ki az itt letölthető nyilatkozatot is.

 

Nemzeti Tartózkodási Engedély Iránti Kérelem (D – Vízum)

 

Kérelem benyújtására előzetes időpont-egyeztetés alapján kerül sor, időpontot az időpontfoglaló rendszeren keresztül keresztülfoglalhat.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy időpont foglalást kizárólag saját e-mail címet használó magánszemélyektől fogadunk el.

Tekintettel arra, hogy a „D” vízum 3 hónapos érvényességi ideje az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság döntésének időpontjával kezdődik, kérjük, hogy a tartózkodási engedély iránti kérelmet a tervezett beutazástól számított legkésőbb két hónapon belül legyen kedves benyújtani.

 A kérelem benyújtása előtt kérjük kedves ügyfeleinket, hogy figyelmesen olvassák el a tájékoztatókat az eljárásra és a  támogató dokumentumokra vonatkozóan! 

Az igénylőlapok innen letölthetők.

A tartózkodási engedély iránti kérelemről további információt az alábbi linken találhat:

 

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (http://oif.gov.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=2177&Itemid=2404&lang=en)

 

Beutazási és tartózkodási tilalommal kapcsolatos érdeklődéseket előzetes időpontkérés alapján fogadunk.